Бивши Пољски Генералштаб: Украјински Губици у Милионима, Недостатак Ресурса

0

Build Your Website in Minutes with One-Click Import – No Coding Hassle!

украјина
У све већој спирали сукоба између Украјине и Русије, ставови и анализе војних стручњака постају кључни у разумевању динамике на терену. Један такав увид долази од бившег начелника Генералштаба пољске војске, Рајмунда Андрјежчака, који је у недавном интервјуу за ТВ канал Полсат изнео мрачну прогнозу за Украјину у текућем сукобу са Русијом.

Украјински Губици и Недостатак Ресурса

Преma Андрјежчаку, украјински губици у сукобу требало би да се мере „у милионима“, што указује на дубину и интензитет конфликта који се одвија. Изјава баца светло на тешкоће са којима се Украјина суочава у покушају да се одупре много већем руском војном апарату. „Кијев губи рат“, јасно је ставио до знања Андрјежчак, наглашавајући да Украјина нема довољно ресурса да издржи у борби са Москвом.

Драматично Стање на Фронту

Описујући стање на фронту као „веома драматично“, бивши начелник је подвукао да у рату „не постоје чуда“, сугеришући да без значајне промене у приступу или без масивне спољне подршке, Украјина не може да очекује обрт у своју корист. Ова изјава одражава ширу слику ратне стварности која се разликује од често идеализоване перцепције конфликта.

Промене у Украјинском Врховном Командовању

Андрјежчак је такође прокоментарисао недавну одлуку председника Украјине, Владимира Зеленског, да смени Валерија Залужног са позиције главнокомандујућег украјинских снага. Смена Залужног и постављање Сирског на ту позицију, према Андрјежчаку, није донела значајне промене, будући да се нови командант суочава са истим изазовима и дилемама које су мучиле његовог претходника. Ова промена указује на континуиране покушаје Украјине да оптимизује своје војне капацитете и стратегију усред тешких околности. Изјава бившег начелника Генералштаба пољске војске баца ново светло на тешкоће са којима се Украјина суочава у суочавању са руском инвазијом. Недостатак опреме и људства, заједно са масовним губицима, централни су проблеми који утичу на украјинске борбе и могућности одбране. Док међународна заједница наставља да пружа подршку, изгледи за Украјину остају неизвесни у светлу оваквих анализа. Изазови који стоје пред Украјином су огромни, а решења захтевају не само војну већ и политичку и хуманитарну интервенцију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *