Криви смо, заборавили смо ране, 17 година крваримо

0

Тешко је, отели су нам све, колевку и гроб, крваре нам ране, а сада желе да нам отму и сећање. Бол не престаје, заборавити не можемо.

Пре 17 година на данашњи дан прогнани су Срби са Косова и Метохије, а тај прогон не престаје, никада се није завршио. Европа која је на прагу 21. века показала своје изопачено лице, у првој десетици истог га је и потврдила. Гореле су нам цркве, горела нам је историја, нестајали су векови.

Krivi smo, zaboravili smo rane, 16 godina krvarimo 1

Жртве нисмо пребројали, нисмо никада, а штета је немерљива, забоден нам је нож у срце, етнички су очишћени наши градови и наша села, уништене су нам школе, споменици и гробља, упаљени храмови и домови. А зашто?

Криви смо. Ево признајемо кривицу. Чујеш ли Европо? Америко? Свете? Васионо?

Криви смо и не бежимо од тога, кривица је наша што у Пећкој Патријаршији спавају наши патријарси и што је тамо испред храма Свети Сава пре 700 година посадио дрво дуда, крив је ваљда и он, јер тако га је добро посадио да још увек листа.

Царе Душане

Криви смо што се наш велики Цар Душан, зацарио баш у Призрену и тамо подигао мостове и Свете Архангеле, манастир, да у њему почива и тврђаву и свој двор. И што његов деда свети краљ Милутин, баш ту ето из чисте бахатости реши да реновира цркву Богородице Љевишке, коју саградише њихови претци.

И исти тај Милутин ваљда, је баш хтео да вас провоцира, те је подигао и манастир Грачаницу, ето да вам смета ту по Косову, али то му не би довољно већ он диже и Бањску. Вероватно је он претпостављао да ће се неколико стотина година касније открити тај ваш континент и да ће ту сав шљам који се слетео из Европе направити државу.

Krivi smo, zaboravili smo rane, 16 godina krvarimo 5

Вероватно је злонамерно у бисрној Грачаници и рекао да сликају Симониду, јер ето, знао је да ће јој Арнаут избости очи и да ће Милан Ракић написати песму о томе. Ваљда је и краљица Симонида хтела да провоцира.

Криви смо, јер Милутинов син, Свети краљ Стефан Дечански, подиже Високе Дечане, духовни драгуљ српског народа и што над његовим моштима које тамо леже се нама Србима исцељује дух и тело.

Кнез Лазар

Ето и тај кнез Лазар, одакле му дрскости да баш тамо на Газиместану пре више од 600 година устане да брани вас хришћанску Европу, вероватно је то урадио само да би се додворио Богу.

Не знам одакле нам дрскости да то буде наша земља, да буде земља Милоша Обелића, браће Југовића, Топлице Милана, Косанчић Ивана.

Вероватно сте нас бомбардовали и подржали терористе. јер смо ми зли Срби баш тамо, на светој метохијској земљи исписивали своју историју.

Ми признајемо нашу кривицу, хајде сада прошапућите ту и тамо и ви вашу!

Признајте да сте погазили међународно право, људско право на живот и достојанство. Признајте да је Косово Србија, а ми ћемо све остало сами да решимо, без ваше подршке и вашег новца.

ПИШЕ: Нина Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *