НИКИТА МИХАЛКОВ, ИСТОРИЈА: КАКО САЧУВАТИ ВЕЛИЧИНУ РУСИЈЕ

0
НИКИТА МИХАЛКОВ: КАКО САЧУВАТИ ВЕЛИЧИНУ РУСИЈЕ - Српски угао

НИКИТА МИХАЛКОВ: КАКО САЧУВАТИ ВЕЛИЧИНУ РУСИЈЕ - Српски угао

Главно питање данашњице је како васпитати младе генерације тако да и за сто и за двеста година наша земља остане велика и самодовољна. Јер данашња деца су сутрашњи народ. Управо о овоме говори редитељ и водитељ Никита Михалков у новом издању своје ауторске емисије „Бесогон“.

Духовно Васпитање Младих

Редитељ и аутор емисије „Бесогон“ Никита Михалков у новом издању под називом „Данас деца, сутра народ“ указује на важност духовног васпитања младих. Према његовом мишљењу, срећна будућност Русије у великој мери зависи од тога на шта се младе генерације оријентишу, које филмове гледају, коју музику слушају и шта читају.

Знање и Историја

Михалков истиче да је још важније да не само деца, већ и сви ми који живимо у тако великој земљи као што је Русија, добро знамо и разумемо њену историју и значења. „Данас деца, сутра народ“ – овим речима је Михалков започео своју емисију, цитирајући свог оца, песника и писца Сергеја Михалкова.

Одбрана Историје

Претходна емисија изазвала је велики интерес са више од 11 милиона прегледа. Говорила је о антиилјиновској кампањи у Русији. Иван Иљин, познати руски филозоф, писац и публициста, често је цитиран од стране председника Русије Владимира Путина. Михалков цитира политолошки чланак Веронике Крашениникове о Иљину, указујући на манипулације извлачењем фраза из контекста.

Атака на Председника

Михалков истиче да нови напади на Иљина имају за циљ дискредитацију председника Путина, који често цитира овог филозофа. Према Михалкову, манипулације и извлачење речи из контекста служе као напад на главу државе.

Опасност Манипулација

Михалков упозорава на опасност оваквих манипулација у времену када је земљи потребно јединство и консолидација. Он истиче да антиилјиновска кампања дели друштво и подсећа нас на важност свести о историјском тренутку у коме се налазимо.

Запад и Толеранција

Иван Иљин је још давно рекао: „Сваки народ служи Богу како уме – њихова историја, култура, радом и песмом.“ Према Михалкову, данас многи народи престају да служе и постају „шлака историје“. Он истиче да је савремено доба обележено ружноћом која се маскира толеранцијом и мултикултурализмом.

ПИШЕ: Нина Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *