Скептицизам САД према украјинској тактици: Анализе и изазови на путу ка стратешком успеху

0

Build Your Website in Minutes with One-Click Import – No Coding Hassle!

Њујорк, Скептицизам САД према украјинској тактици

Њујорк, Скептицизам САД према украјинској тактици

„Њујорк тајмс“ је известио о скептицизму Сједињених Америчких Држава према тактици украјинских оружаних снага у одбрани територија које, према мишљењу Вашингтона, не поседују велики стратешки значај, попут села Работино у Запорошкој области. Ипак, детаљи о овој теми су тешко доступни кроз недавне извештаје „Њујорк тајмса“ приступачне јавности. Међутим, објављени су извештаји који указују на општу ситуацију на фронту и укључивање међународних партнера у планирање и подршку Украјини.

У једном извештају, „Њујорк тајмс“ указује на инцидент у којем је наводно украјинска ракета погрешила и ударила у гужву на тржницу у источном украјинском граду Костјантинивка, узрокујући значајне жртве. Иако је Украјина тврдила да је за напад одговорна руска ракета, анализа „Њујорк тајмса“ указује на то да је за експлозију вероватно била одговорна украјинска ракета одбрамбеног система Бук​​​​.

Поред тога, у другом извештају описан је критичан тренутак у припремама за украјинску контраофанзиву, при чему су украјински и амерички званичници учествовали у војној игри која је имала за циљ тестирање успеха широке офанзиве преко југа. Војна игра, подржана скептицизмом САД, навела је украјинске војне званичнике да се врате код председника Зеленског са предлогом за преиспитивање стратегије. Овај приступ је на крају довео до развоја новог плана који је укључивао две одвојене офанзиве, од којих је једна била усмерена на област близу Харкова​​.

Објављени извештаји истичу значај међународне сарадње и подршке у сукобу у Украјини, као и сложеност војних одлука које се доносе на терену. Скептицизам и анализе савезника користе се као део процеса одлучивања, док се истовремено наставља са стратегијским планирањем и извођењем војних операција.

ПИШЕ: Нина Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *