„Ми и Ви: Три године касније…“ ЈП “ Пошта Србије“ и Институт за вештачку интелигенцију заједно у будућност

0

Build Your Website in Minutes with One-Click Import – No Coding Hassle!

У престижном амбијенту универзитетског кампуса у Новом Саду, Институт за вештачку интелигенцију Србије обележио је три године успешног рада. Овај скуп, симболично назван “Ми и Ви: Три године касније…”, окупио је угледне госте из света науке, политике и бизниса, показујући значај института не само за развој вештачке интелигенције у Србији већ и за целокупну заједницу.

Говорници и Честитке

Проф. др Дубравко Ћулибрк, в.д. директора института, подсетио је на значајне моменте и постигнућа Института за вештачку интелигенцију од његовог оснивања. Његове речи одражавале су оптимизам и чврсту веру у будућност вештачке интелигенције у Србији.

Државни секретар у Министарству науке, развоја и иновација истакао је важност континуиране подршке државе иновацијама и развоју вештачке интелигенције, нагласивши улогу Института као кључног актера у овом процесу.

Свечаности је присуствовао Александар Белић, директор радне јединице, Јавног предузећа “Пошта Србије” у Новом Саду, који је домаћинима пренео честитке и поздраве Зорана Ђорђевића, в.д. генералног директора ЈП “Поште Србије”. Његово присуство потврдило је значај и отвореност за сарадњу између традиционалних институција и сектора иновација.

Сарадња са Поштом Србије

Сарадња између ЈП “Пошта Србије” и Института за вештачку интелигенцију током претходних година била је фокусирана на имплементацију АИ технологија у побољшање логистичких процеса и унапређење квалитета услуга.

Пројекти су укључивали оптимизацију рута доставе, аутоматизацију сортирања пошиљки, као и развој интелигентних система за предикцију потреба клијената. Ове иницијативе допринеле су не само ефикасности Поште Србије већ и задовољству корисника услуга, показујући моћ вештачке интелигенције у трансформацији традиционалних индустрија.

Угледни Гости Међу гостима су били и Игор Црнобарац, заменик градоначелника, и проф. др Весна Туркулов, државни секретар, чије присуство је додатно потврдило значај и утицај Института на развој научне и технолошке заједнице у Србији. Обележавање три године рада Института за вештачку интелигенцију Србије у Новом Саду било је не само прилика за осврт на досадашње успехе већ и за постављање темеља за будућу сарадњу.

ПИШЕ: Нина Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *