СВЕЧАНОСТ У НИШУ: Војска Србије Креће у Мировну Мисију у Либану

0
Војска србије у Либији - Српски угао

Војска србије у Либији - Српски угао

Данас је у касарни „Књаз Михаило” у Нишу приређена свечаност поводом испраћаја новог контингента Војске Србије у мировну операцију Уједињених нација у Либану. Контингент, који ће наредних шест месеци бити део Привремених снага Уједињених нација у Либану (UNIFIL), чине пешадијска чета из Треће бригаде копнене војске, штабни официри и група специјалиста задужених за подршку нашем контингенту, саопштило је Министарство одбране, преноси Танјуг.

НАСТАВАК ТРАДИЦИЈЕ У МИРОВНИМ МИСИЈАМА

Наши храбри војници ће у зони операције извршавати одговорне задатке на очувању мира, настављајући дугу традицију учешћа наше војске у мировним операцијама Уједињених нација, започету пре 68 година баш на Блиском истоку. Ова традиција представља важан сегмент међународног ангажмана Војске Србије, која је препозната по својој професионалности и посвећености миру.

СВЕЧАНИ ИСПРАЋАЈ

На данашњој свечаности, командиру пешадијске чете мајору Игору Савићу државну заставу је уручио начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије, генерал-мајор Тиосав Јанковић. Том приликом, генерал Јанковић је изразио уверење да ће и овај контингент савесно и одговорно извршавати додељене задатке у мисији, достојно представљајући нашу земљу и војску у међународном окружењу.

ВИСОКИ ЗВАНИЧНИЦИ И ПОРОДИЦЕ УЗ НАШЕ ХЕРОЈЕ

Испраћају су присуствовали и заменик команданта Копнене војске, генерал-мајор Слађан Стаменковић, командант Треће бригаде копнене војске пуковник Владан Милосављевић, представници јединица Војске Србије, као и родбина и пријатељи војника и старешина који одлазе у мировну операцију. Подршка породице и пријатеља била је од непроцењивог значаја, јер је морал наших војника један од кључних фактора за успешан ангажман у мисијама овог типа.

НАША ВОЈСКА У ЛИБАНУ ОД 2010.

Припадници Војске Србије започели су учешће у овој мировној операцији 21. децембра 2010. године. Осим пешадијске чете, која задатке извршава у саставу шпанског батаљона, Војска Србије у овој мисији ангажује и вод за заштиту снага у оквиру италијанског контингента. Стална подршка Министарства одбране и Генералштаба омогућава нашим војницима да професионално и успешно обављају своје задатке у сложеним условима.

Испраћај новог контингента Војске Србије у мировну операцију УН у Либану представља још један корак у континуираној посвећености наше војске очувању међународног мира и безбедности. Уз подршку породице, пријатеља и високих званичника, припадници Војске Србије настављају да достојно представљају своју земљу и доприносе глобалној стабилности.

ПИШЕ: Нина Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *